Notícies

Una casa sostenible i un dipòsit de reforç d’un polígon industrial, projectes guanyadors del IV Premi Construeix-T 

Gimber Laucho, Mario Castellote, David Sarrate i Àngel Monné, alumnes de l’IES Torrevicens de Lleida, i Igor Popadyuk, alumne de l’Escola de Sobreestants de Tàrrega s’han endut la quarta edició del premi Construeix-T; el guardó que el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL) concedeix al millor treball de fi de cicle de cadascun dels dos Cicles Formatius de Grau Superior de Projectes d’Edificació i d’Obra Civil que es poden cursar a la demarcació de Lleida. El d’Edificació a l’Institut Torre Vicens de Lleida i el d’Obra Civil, a l’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques de Tàrrega.

Laucho, Castellote, Sarrate i Monné han realitzat un projecte de construcció d’una casa sostenible anomenada “Minergy Haus”. La casa s’ha concebut amb una coberta vegetal, amb instal·lació de plaques solars i fotovoltaiques; una façana ventilada i amb tancaments de fusta; tenint en compte la seva ubicació que permet l’entrada de llum natural i l’escalfament de la casa en els mesos més freds.

Pel que fa al projecte d’Obra Civil guanyador, el seu autor Igor Popadyuk ha realitzat la “Construcció del Dipòsit de reforç pel Polígon Industrial La Torre a Agramunt”. Popadyuk ha projectat una ampliació del dipòsit d’aigua potable que abasteix la població d’Agramunt pensant en els efectes que un hipotètic creixement del polígon La Torre suposaria per aquesta vila de l’Urgell.

El premi, amb una dotació de 300 euros per cada projecte, s’ha lliurat aquesta tarda a la seu del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida amb l’assistència dels guardonats, representants del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i de membres del jurat d’aquesta edició. El guardó compta amb el patrocini de MUSAAT, la Mútua d’Assegurances dels Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

Construeix T és l’aposta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL) per la Formació Professional relacionada amb construcció. En aquesta quarta edició el jurat ha tingut en compte la validesa i viabilitat dels projectes, el nivell tecnològic i científic, les possibilitats d’aplicació real i explotació comercial, l’estudi de costos i de viabilitat econòmica de la seva implantació i la col·laboració durant la confecció del projecte amb empreses del sector. 

El jurat del premi ha estat constituït per dos representants del CATL i dos representants de l’IES Torre Vicens, en el cas del millor projecte d’edificació i dos representants de l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, en el cas del projecte d’Obra Civil.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini