Notícies

Senegal i Burkina Faso, principals destins dels projectes de la Fundació Lleida Solidària

L’entitat vinculada a Aparelladors Lleida també aposta per la sensibilització

La Fundació Lleida Solidària (FLS), vinculada al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida (CAAT Lleida – Aparelladors Lleida), està portant a terme diferents accions de cooperació internacional entre les quals destaquen un magatzem agrari al Senegal i una fosa sèptica en un centre mèdic a Burkina Faso, segons ha explicat el president de l’entitat l’arquitecte tècnic Jordi Arqué fent balanç de l’activitat d’aquest 2019.

La fundació dels aparelladors lleidatans està executant una nova fase en la construcció del Magatzem per a Productes Agrícoles a Podor, Senegal. Aquesta nova fase s’està executant gràcies al finançament de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida. En el marc d’aquest programa hi participen fundació, personal tècnic de la regidoria, Associació Cultural Fedde-bamtaare Pulaar i senegalesos residents a Lleida. Recentment l’aparelladora Aurembiaix Baldomà va viatjar a la zona per tal de fer-ne el seguiment.

La FLS també està construint la fossa sèptica i latrines de l’Emsimision Training Medical Center (TMC) a Ouagadougou, Burkina Faso. En el mateix projecte també s’ha subministrat un grup electrogen i queda pendent fer un cremador per a material mèdic usat. Aquesta obra està dirigida per l’aparellador Jesús Arribas, qui es troba actualment a la zona per comprovar in situ les feines i col·laborar en la construcció. Aquest projecte internacional compta amb el finançament de l’Ajuntament de Lleida per un valor de 5.180€.

Projectes de sensibilització

Jordi Arqué també ha informat que l’entitat ha iniciat un nou cicle de tallers de sensibilització a les escoles anomenat “Taller de Construcció amb blocs de terra a l’estil de Burkina Faso a les escoles de Lleida i comarques”, organitzat per la FLS i finançat amb fons de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), amb la col·laboració i gestió de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i també amb finançament de l’Ajuntament de Lleida.

“En aquest taller els nens i nenes aprenen els valors de la cooperació tot fabricant un bloc de terra comprimida (BTC) amb els mateixos materials i tècniques que s’utilitzen per construir a escala real en els països en vies de desenvolupament”, explica Arqué. “Així mateix se’ls explica quins són els factors que provoquen que els 10 països més pobres del món es trobin a l’Àfrica, quins són els tipus d’ONG’s que hi treballen, en quines tasques intervenen i com hi podem col·laborar”, puntualitza el president de FLS.

La Fundació també participa en el festival CINEMÓNXIC 2019 , a petició de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, presentant l’entitat i fent un petit taller pels nens i nenes com a introducció a les pel·lícules. El primer va tenir lloc el dia 17 de novembre i el proper tindrà lloc aquest diumenge dia 1 de desembre.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini