Notícies

Lleida Solidària rehabilita un “Pis amb suport” per a Down Lleida

Amb dos voluntaris del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida

La Fundació Lleida Solidària, entitat vinculada al Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida, ha presentat avui dijous, dia 9 de febrer, un conveni per a dotar a Down Lleida d’un “Pis de suport” per a nou socis de l’entitat, amb la rehabilitació de dos habitatges comunicats al carrer Comtes d’Urgell. Olga Parés, presidenta de Down Lleida; Jordi Arqué, president de la Fundació Lleida Solidària; i els voluntaris arquitectes tècnics i directors del projecte, Jaume Lázaro i Jesús Arribas, ha signat avui a la seu de l’Associació Down Lleida el conveni que formalitza l’acord entre ambdues entitats.

El programa “Pis amb suport” neix per una necessitat manifesta de moltes famílies de Down Lleida per tal de donar resposta a persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals que necessitin suports constants per a la seva vida diària, puguin disposar d’una llar on tenir una vida plena, respectant i potenciant al màxim possible la seva autonomia personal” ha explicat l’Olga Parés. 

“La proposta funcional contempla la formació a l’habitatge de tres dormitoris addicionals, sent un total de nou dormitoris, i tres banys, un d’ells adaptat. Així mateix, es genera una segona sala d’estar, a més de la principal, i es reforma la cuina”, ha detallat el voluntari Jaume Lázaro. “La rehabilitació també millorarà l’eficiència energètica amb una pell interior del tancament existent mitjançant un trasdossat amb aïllament tèrmic; la substitució de les fusteries existents de fusta i vidre simple per fusteries de PVC; i la col·locació d’un recuperador de calor que ens garantirà la permanent renovació de l’aire interior sense la pèrdua de l’energia de l’aire interior viciat”, ha afegit l’arquitecte tècnic Jesús Arribas.

Jordi Arqué ha mostrat la seva satisfacció perquè “des de la Fundació i la professió de l’arquitectura tècnica puguem comptar amb aquesta vocació de servei a la comunitat i millora cap a una societat més justa i més igualitària”.

“La finalitat principal d’aquest projecte és la de garantir una atenció social integral per a persones amb discapacitat intel·lectual, que necessiten un suport extens per viure de la manera més autònoma possible”, ha ressaltat la presidenta de Down Lleida.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini