Notícies

La reforma de l’Institut Torre Vicens i la construcció d’un col·lector a Les Oluges, guanyen el V Premi Construeix-T

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida premia els millors treballs de fi de cicle d’estudis de formació professional relacionats amb la construcció de la demarcació de Lleida

Marc Armero, Celia Navarro i Adrián Franch de l’Institut Torre Vicens de Lleida, i Pere Alonso Sellarés de l’Escola de Sobreestants de Tàrrega han estat els guanyadors de la cinquena edició del premi Construeix-T; el guardó que el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL) concedeix al millor treball de fi de cicle de cadascun dels dos Cicles Formatius de Grau Superior de Projectes d’Edificació i d’Obra Civil que es poden cursar a la demarcació de Lleida. El d’Edificació a l’Institut Torre Vicens de Lleida i el d’Obra Civil, a l’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques de Tàrrega. El projecte guanyador dels alumnes del Torre Vinces versa precisament sobre la reforma i ampliació del mateix centre educatiu, mentre que el treball guanyador de l’Escola de Sobreestants desenvolupa la construcció d’un col·lector d’aigües residuals al municipi de Les Oluges (Segarra).

L’equip del Torrevicens ha guanyat amb el projecte d’Edificació “Eco Tek” que preveu augmentar l’aforament de l’institut amb 100 alumnes, ampliant la superfície amb 374 m2 i amb un pressupost de més d’un milió d’euros. Es contemplen sis noves aules, sis despatxos-box, vint-i-dos places de coworking, una sala de reunions i un circ de presentacions. El projecte dona una especial importància a la millora de l’accessibilitat, dissenyant aules més àmplies i obertes i tenint en compte la descongestió dels passadissos. A més, s’estableixen cinc punts d’accessibilitat a l’ascensor i es fan millores arquitectòniques partint dels conceptes de Biofília i Neuroarquitectura, amb l’objectiu d’aconseguir espais diàfans perquè hi hagi fluïdesa de moviment. D’altra banda, s’ha posat èmfasi en l’eficiència energètica amb la utilització d’energies renovables.

Amb relació al projecte d’Obra Civil guanyador de l’alumne Pere Alonso de l’Escola de Sobreestants, és un Projecte bàsic d’un col·lector d’aigües residuals en alta des de Les Oluges fins a la futura Estació de Depuració d’Aigües Residuals (EDAN) que ha d’ubicar-se a uns 500 metres del nucli urbà d’aquest municipi segarrenc. Actualment, aquesta població no disposa de depuradora i les aigües residuals es dirigeixen directament al riu Sió, la qual cosa suposa un empitjorament de la qualitat de l’aigua del riu. Alonso ha dissenyat un col·lector que enllaça amb l’actual que desemboca al Sió i que, un cop construït, farà que l’antic quedi fora de servei. El nou col·lector, que es preveu executar en set setmanes, té 587 metres de traçat i comptarà amb 14 pous prefabricats de formigó (12 pous seran de registre i 2 de gir).

El premi Construeix-T, amb una dotació de 300 euros per cada projecte, es lliura aquesta tarda a la seu del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida amb l’assistència dels guardonats, representants del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i de membres del jurat d’aquesta edició. El guardó compta amb el patrocini de MUSAAT, la Mútua d’Assegurances dels Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

Construeix-T és l’aposta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL) per la Formació Professional relacionada amb construcció. En aquesta cinquena edició el jurat ha tingut en compte la validesa i viabilitat dels projectes, el nivell tecnològic i científic, les possibilitats d’aplicació real i explotació comercial, l’estudi de costos i de viabilitat econòmica de la seva implantació i la col·laboració durant la confecció del projecte amb empreses del sector.

El jurat del premi ha estat constituït per dos representants del CATL i dos representants de l’IES Torre Vicens, en el cas del millor projecte d’Edificació i dos representants de l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, en el cas del projecte d’Obra Civil.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini