Notícies

La Fundació Lleida Solidària commemora els deu anys d’implicació al Training Medical Center de Ouagadougou

La Fundació Lleida Solidària (FLS) va celebrar, el passat divendres 26 de gener, un acte de sensibilització per commemorar el desè aniversari de la participació en el Training Medical Center de Ouagadougou (Burkina Faso). L’entitat sense ànim de lucre, que va néixer el 1995 impulsada pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida, va voler celebrar aquests deu anys d’implicació amb un acte de sensibilització que es va celebrar a l’Orfeó Lleidatà.

Jordi Arqué i Marc Sendrós, president i tècnic de projectes de la FLS, respectivament; van explicar el projecte als assistents i, al mateix temps, es van projectar alguns vídeos. A més, i per amenitzar l’acte, van participar tres músics Burkinesos que van interpretar algunes cançons amb instruments típics africans com la Kora.

Durant l’acte van intervenir també David Armadà, coordinador de l’ONG Emsimision -entitat promotora del projecte-, i Jackson Quiñónez, regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, un dels principals finançadors.

El Training Medical Center de Ouagadougou

El Training Medical Center és un centre mèdic que consta de petites edificacions que es van construint, de manera gradual, en funció dels fons que es van obtenint. El centre és de gran ajuda pel districte de Boulmiuogou, un dels més pobres de Ouagadougou, capital de Burkina Faso, un dels països més pobres del món.

El primer pas que es va fer va ser l’adquisició del terreny, de 8.200m2, i tancar-lo, per la qual cosa es van utilitzar blocs de terra comprimida fabricats amb la màquina que va comprar la Fundació Lleida Solidària i que, actualment, també és una font d’ingressos per al centre.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini