L’Oficina Tècnica de Rehabilitació dels col·legis catalans de l’arquitectura tècnica ajuda a gestionar i sol·licitar els ajuts del fons Next Generation
El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CAAT) va celebrar ahir dimecres, dia 6 d’abril a les 17.30 hores, una jornada formativa sobre la tramitació i gestió de les subvencions dels fons europeus Next Generation per a rehabilitar edificis i habitatges.
La convocatòria, oberta el 28 de març, és un revulsiu per la professió de cara a la rehabilitació i, per aquest motiu, els col·legis catalans de l’arquitectura tècnica han creat l’Oficina Tècnica de Rehabilitació (OTR) des de la qual s’ajuda als tècnics a sol·licitar i gestionar els ajuts. En aquesta línia, el CAAT va realitzar ahir a la tarda una formació per col·legiats i col·legiades que formaran part d’una llista de tècnics per a la redacció de projectes de rehabilitació, amb la finalitat de la millora de l’eficiència energètica dels edificis (requisit per accedir a les subvencions dels Next Generation). Unes subvencions que afecten tres programes: rehabilitació d’edificis, d’habitatges i el programa de redacció del Llibre de l’Edifici Existent i redacció de projectes tècnics.
La jornada es va centrar en el contingut de la convocatòria de les subvencions Next Generation, el conveni entre els Col·legis catalans i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i, finalment, es va explicar la posada en marxa del web OTR. L’acte es va fer de manera presencial a la sala d’actes del CAAT de la Plaça Sant Joan, 18 (5a planta), tot i que hi havia la possibilitat de connectar-se de forma telemàtica.
Des del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida es vol establir una llista de tècnics per poder donar sortida a la demanda de projectes de propietaris d’immobles que es posin en contacte amb el Col·legi. A més, es vol establir sistemes i/o campanyes de difusió i comunicació per oferir la millor assistència possible.