Notícies

Els arquitectes tècnics lleidatans impulsen una App per trobar professionals amb competència certificada


Obres amb garantia és un directori avalat pel CATL que és qui revisa els pressupostos sol·licitats a través d’aquesta eina

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL) posa en funcionament, a partir de demà 21 de febrer, una nova aplicació perquè qualsevol persona interessada a fer obres, reformes o certificats pugui contractar un arquitecte tècnic amb competència professional certificada. Es tracta de l’app “Obres amb garantia”, un directori de professionals de l’arquitectura tècnica que compta amb l’aval i el recolzament del Col·legi lleidatà i on els i les arquitectes tècniques poden oferir els seus serveis. D’aquesta manera es regula, ordena i promociona el correcte exercici dels col·legiats, es verifica el compliment dels requisits legals aplicables, es vetlla per la formació continuada i s’intervé en casos de conflicte per evitar l’intrusisme professional i la mala praxis.

“Obres amb garantia” funciona ja en vàries províncies, com Mallorca, Saragossa o Tarragona, i ara Lleida pren el relleu en la seva expansió. La demarcació compta ja amb una quarantena de professionals inscrits i espera sumar més col·legiats i col·legiades després de la jornada informativa d’avui. En aquest sentit, l’objectiu del CATL és substituir gradualment el servei de borsa de treball que ofereix l’entitat per aquesta nova eina informàtica.

El funcionalment de l’aplicació és senzill. En primer lloc, cal seleccionar la demarcació i la zona. Tot seguit, l’usuari ha d’escollir quin tipus de pressupost vol rebre (obra, reforma, cerfiticat…). Un cop enviades les dades dels sol·licitants i les seves necessitats concretes, en poc temps es reben 3 pressupostos per email de tres professionals de proximitat. El particular valora i tria el pressupost que més li interessa.

El directori dona a l’usuari una doble garantia. D’una banda, ofereix tècnics experts que garanteixen una bona pràctica i compleixen les obligacions deontològiques de la professió. Són professionals col·legiats que a més són supervisats pel Col·legi professional, ja que serà aquesta entitat la que farà el seguiment (sempre que l’usuari ho requereixi) per garantir que el servei es desenvolupi amb les garanties màximes en tots els nivells.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini