Notícies

Els Arquitectes Tècnics de Lleida demanen ampliar les dotacions públiques per a la rehabilitació d’edificis

Després que Pedro Sánchez anunciés 6.820 milions d’euros en el marc del ‘Next Generation’

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATLleida) demana a l’Administració una aposta decidida per la rehabilitació amb la partida de 6.820 milions d’euros que ha anunciat recentment el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en el marc del pla europeu ‘Next Generation’. En aquest sentit, el president dels Arquitectes Tècnics de Lleida, Josep Torres, ha manifestat que “és d’esperar que amb aquesta nova injecció de capital es puguin ampliar les partides que la Generalitat de Catalunya destina per la rehabilitació i eficiència energètica dels edificis construïts, i a les que puguin accedir els particulars i les comunitats de propietaris del nostre territori. Una línia estratègica pel nostre col·lectiu, i en la que ja fa temps que treballem amb campanyes com Rehabilita”.

Remodelació de junta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATLleida)
La nova presidència de Josep Torres Massot al Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATLleida), en substitució de Francesc Barberà López, ha fet que l’entitat remodeli la seva junta amb Jaume Lázaro Calafell, com a nou vicepresident; Glòria Aldavert Tomàs, tresorera; Montse Sanmartin Mirón; comptadora; i Carmina Arbonés Tost, secretària.

Grans beneficis de la Rehabilitació
Els responsables de CATLleida insisteixen en els beneficis de la rehabilitació pel Medi Ambient, el creixement urbà sostenible, la cohesió social i l’economia.

  1. El Medi Ambient. La rehabilitació evita malbaratar recursos innecessaris de desconstrucció, transport…, Millora elements constructius i instil·lacions dels edificis que en millorin l’eficiència. Recuperant i mantenint espais construïts evitem colonitzar nous espais naturals.
  2. Manteniment de trama i creixement urbà sostenible. Si evitem l’envelliment de les zones construïdes, no haurà necessitat d’edificar obra nova de manera desproporcionada. Així mantenim la ciutat amb una dimensió correcta de cara als serveis municipals, ocupant només la part necessària per viure.
  3. La cohesió social i la convivència. El manteniment dels edificis i la seva remodelació evita la segregació social derivada de zones d’edificis antics i deficients, enfront de zones edificis nous i moderns. A més la rehabilitació atén les necessitats de l’habitatge canviants de les persones i famílies al llarg de la seva vida.
  4. L’economia. La rehabilitació és un sector econòmic molt important que genera llocs de treball directes i indirectes en àmbits diversos: construcció, instal·lacions, eficiència energètica… Així mateix, la rehabilitació suposa un estalvi front a la compra d’habitatge nou en la major part dels casos.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini