Notícies

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida informa a Soses dels ajuts europeus per rehabilitar habitatges

Amb el títol “Rehabilitar és estalviar” es va explicar com reduir les factures d’energia gràcies a intervencions eficients en els immobles

La sala d’actes de l’Ajuntament de Soses va acollir divendres una jornada informativa del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATLleida) sobre les subvencions del fons europeu Next Generation EU que ofereixen un ajut econòmic per a la rehabilitació d’immobles i habitatges. Sota el títol “Rehabilitar és estalviar” es van explicar quins són aquests ajuts, els requisits bàsics per sol·licitar-los, així com els avantatges que suposen. La sessió va estar organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Soses i es va fer a la sala d’actes del consistori a partir de les 19 hores.

El CATLleida explicà als sosencs i sosenques que aquestes subvencions inclouen, entre d’altres, actuacions d’aïllament de finestres, sostres i façanes, o canvi d’aparells de climatització d’energies fòssils a renovables, com les plaques solars. Poden ser complementats, a més, amb intervencions de millora de l’accessibilitat. Un dels objectius, a part de l’eficiència energètica, és reduir el cost de les factures d’energia i fer que la gent del municipi sigui menys dependent de l’energia fòssil, augmentant així el valor dels habitatges i millorant-ne la sostenibilitat.

Fons Next Generation per rehabilitacions d’immobles

Per aquest any 2022 s’han destinat més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuint-se en tres programes. Es preveu el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació, com la millora de l’accessibilitat, de la conservació, de la seguretat d’utilització i també actuacions que millorin els nivells ambientals i de la salut (com seria la retirada d’amiant). També es vol fomentar la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat amb l’objectiu d’estalviar despesa energètica i, per tant, reduir la factura de la llum.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini