Notícies

Aparelladors Lleida demana a la Paeria paralitzar les obres de construcció municipals i particulars

Tal com ja han fet els ajuntaments de Barcelona, Terrassa i la Generalitat

Francesc Barberà, president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, Aparelladors Lleida; i del Consell de Col·legis d’aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya; ha demanat a l’Ajuntament de Lleida la paralització de les obres de construcció municipals i particulars a la ciutat. Aparelladors Lleida, considera “que, davant la situació actual, és molt difícil mantenir els protocols de seguretat i protecció enfront del contagi del Coronavirus a les obres: portar equips de protecció com les mascaretes i els guants; mantenir la distància mínima d’un metre entre els treballadors; evitar agrupacions d’operaris que suposin un contacte entre ells; i si es detecta que algun treballador presenta símptomes de la malaltia, paralitzar immediatament l’obra”. En aquest sentit, el president del Consell de Col·legis d’Aparelladors també recorda la manca generalitzada de mascaretes.

Barberà ha adreçat una carta al primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida; Antoni Postius, en la que li recorda que els governs municipals de Barcelona i Terrassa ja han paralitzat aquestes obres, mitjançant decrets d’Alcaldia; i que la Generalitat de Catalunya també paralitza les seves a partir d’avui mateix, dia 25 de març, segons l’article 6 del Decret Llei 7/2020 de 17 de març, publicat al DOGC núm. 8089 de 19/03/2020.

Aparelladors Lleida, tal com han manifestat la resta de col·legis del Consell català; i altres col·legis professionals de perfil tècnic insisteix en el fet que “la construcció, no constitueix una activitat essencial en l’actual estat d’alarma, menys les actuacions urgent i justificades per la seguretat de les persones”.

Carta al Govern Espanyol
Per la seva banda, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests a Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i l’Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC), ha fet arribar una carta al govern espanyol per reclamar-li que adopti “les mesures necessàries per a la paralització de totes les activitats laborals, professionals i empresarials relacionades amb les obres de construcció no essencials, siguin públiques o privades”.

“En la situació d’emergència sanitària en què es troba el país per la Covid-19, i en el context d’estat d’alarma, els col·legis professionals ens veiem obligats a reclamar accions “en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que treballen en el sector de la construcció i de la indústria en general”. Considerem que la crisi “segueix fora de control” i que “cal un pas més i aplicar noves mesures extraordinàries i urgents perquè les actuals són insuficients””, reclamen els consells professionals.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini