Notícies

Aleix Prats guanya el XIII Premi Edifica pel seu projecte de reconversió d’una nau avícola en granja escola

La informatització de dades d’una empresa, de Francisco Torres, accèssit del premi atorgat pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i l’Escola Politècnica Superior de la UdL

Aleix Prats Bosch, amb un treball de reconversió d’una nau avícola en granja escola, ha estat el guanyador del XIII Premi Edifica que atorga el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CATL), en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, EPS-UdL, als projectes de Fi de Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació d’aquesta universitat. El jurat també ha atorgat un accèssit a Francisco Torres Pastor pel seu treball que informatitza les dades d’una empresa.

El projecte de Prats, titulat “Projecte de rehabilitació i canvi d’ús de nau avícola a granja escola a Castellnou de Seana”, reconverteix una edificació ramadera situada a la comarca del Pla d’Urgell, que es troba en perfecte estat de conservació i que té una bona estructura porticada, en una granja escola amb l’objectiu de donar-li una segona vida. La idea del projecte guanyador és evitar que edificacions en bon estat estructural i constructiu siguin enderrocades, posant d’aquesta manera en relleu el problema que hi ha amb edificacions ramaderes que esdevenen una dificultat per la gestió urbanística, a causa de diferents contrarietats com, per exemple, el canvi de model de gestió, la substitució de les explotacions per d’altres més modernes, la manca de relleu generacional o la difícil rendibilitat actual d’aquests negocis a causa de l’augment dels preus en matèries primeres i d’energia. Aleix Prats ha posat el focus en la reconversió d’una nau en una granja escola per “fomentar i incentivar aquest tipus d’espais, escassos en el nostre entorn, i així apropar la població més jove al medi rural, a la procedència dels aliments i millorar l’educació dels infants i joves vers la cura i respecte del planeta”, ha manifestat el guanyador. El projecte, que ha estat dirigit pel professor del departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial Xavier Fermín, ha tingut molt en compte la sostenibilitat perquè l’edifici depengui mínimament de combustibles fòssils i s’aprofitin al màxim els recursos naturals. El guardó consisteix en 500 euros en metàl·lic, 500 euros en visats d’intervencions professionals al CATL i la col·legiació gratuïta durant un període de dos anys.

Pel que fa a l’accèssit, Francisco Torres n’és el guanyador pel treball “Informatització de dades en una empresa constructora”. Torres ha desenvolupat un sistema d’obtenció de dades informatitzades, mitjançant l’AppSheet, per una empresa del sector de la construcció amb l’objectiu que hi hagi una fluïdesa major en la comunicació dels diferents agents que intervenen en el procés. Per Torres” amb la informatització vull que hi hagi una òptima gestió dels projectes en tots els seus vessants, des del seguiment detallat del treball que es fa cada dia fins la creació de documents, com les nòmines, a través del control horari dels treballadors”. El treball de Francisco Torres ha estat dirigit pel professor de l’EPS-UdL Julià Coma i un director extern de l’empresa LOTO Arquitectos, Eugenio Torres. El premi són 250 euros i un any de col·legiació gratis al CATL.

El jurat del XIII Premi Edifica ha estat configurat per Natàlia Aldaz i Julià Coma, professors de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, EPS-UdL, i per part del CATL, els representants han estat Carmina Arbonés, secretària de la junta i Jordi Freixa, secretari tècnic del Col·legi. El guardó pretén estimular la confecció de Treballs de Fi de Grau de qualitat i, alhora, donar les eines per publicitar i donar a conèixer l’alt nivell de l’alumnat. 

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini