Notícies

Alba Bonet guanya el XII Premi Edifica amb un projecte de rehabilitació de la coberta enjardinada del Parc Científic

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i l’Escola Politècnica Superior de la UdL premien els millors treballs de fi de Grau

Alba Bonet Girón, amb un treball sobre la rehabilitació de les cobertes enjardinades del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), ha estat la guanyadora del XII Premi Edifica que atorga el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica, en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida-UdL, i el patrocini de la mútua professional MUSSAT. El jurat també ha atorgat un accèssit a Silvia Pérez Simón pel seu treball sobre l’anàlisi de costos d’un habitatge energèticament eficient front a una convencional. 
El projecte de Bonet, titulat “Rehabilitació i Reactivació funcional de les cobertes enjardinades dels edificis en “H” del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL)”, planteja un nou format de coberta que, tot i ser enjardinada incorpora nous elements que li aporten diversitat. L’objectiu de la rehabilitació és doble: d’una banda, augmentar l’activitat de l’espai i, de l’altra, oferir la possibilitat que aquesta generi beneficis econòmics, tant a l’edifici com a l’entorn. El premi per a la guanyadora són 500 euros en metàl·lic, altres 500 euros en visats d’intervencions professionals al Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i dos anys de quota de col·legiació gratuïta.
D’altra banda, el projecte de Silvia Pérez que ha obtingut l’accèssit es titula “Anàlisi de costos de la construcció i ús d’un habitatge energèticament eficient enfront d’un habitatge convencional”. En aquest treball Pérez se centra en la comparació d’ambdós tipus de construccions, aportant una base de dades d’habitatges unifamiliars i plurifamiliars, estimant-ne els costos de construcció i ús i fent la comparació amb les construccions fetes sense criteri d’estalvi energètic. Entre les conclusions del projecte, destaca l’augment social de la demanda d’habitatge energèticament eficient, a causa de l’increment de consciència mediambiental i, també, l’estalvi econòmic de la factura energètica que suposa viure en aquestes construccions. El premi per Pérez ha estat de 250 euros i un any de col·legiació gratuïta.

El Premi Edifica del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (EPS-UdL) premia els millors treballs de fi de grau en Arquitectura Tècnica i Edificació. En aquesta ocasió, el jurat ha estat format per Carmina Arbonés i Jaume Lázaro, en representació del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida; i Jérôme Barrau i Julià Coma, com a representants de l’EPS-UdL.

Últimes Notícies

Twitter?

timeline mini

instagram?

timeline mini